Is flirten vreemdgaan of onschadelijk?

Flirten is een gebruikelijke praktijk bij volwassenen van elk geslacht, en het is ook niet beperkt tot mensen die geen relatie hebben. Het aantrekkelijke van flirten is dat het een manier is om de aandacht en goedkeuring te krijgen van degenen met wie je flirt, en ik geloof niet dat het altijd seksueel gemotiveerd is. Flirten kan een briljante egoboost zijn voor zowel de flirter als de flirte.

Of je nu een relatie of single hebt, is flirten echt een volkomen onschadelijk tijdverdrijf? En als je verslaafd bent, kan flirten dan worden gezien als vals spelen? Kun je in de problemen komen of gevaar lopen als je een flirtende gewoonte hebt ontwikkeld?

Ben jij een flirt?

Sommige mensen flirten vaker dan anderen. Aangeboren eigenschappen zoals uw persoonlijkheid en karakter, evenals uw ervaringen door het leven, hebben allemaal invloed op of u flirten leuk vindt of helemaal vermijdt. Flirten is meestal ook niet alles; als je van flirten houdt, is het natuurlijk dat dit alleen gebeurt bij mensen met wie je je op je gemak voelt. Misschien is het flirten volledig beperkt tot alleen die waarin je een serieuze romantische interesse hebt.

Hoe ik flirt

Ik flirt regelmatig – tenminste, online – ondanks dat ik een langdurige relatie heb. Mijn flirten is een zeer open en openbare praktijk, maar het is grotendeels beperkt tot online interacties. Op deze manier is het leuk voor mij – en hopelijk ook met wie ik flirt. Mijn partner weet dat ik een online flirt ben. Hij kan meestal al mijn flirten voor zichzelf lezen, want het is op Twitter, of Facebook, of een van mijn andere vele openbare sociale media-accounts. Ik was een online flirt toen we meer dan 8 jaar geleden samenkwamen en we hebben vanaf het begin basisregels opgesteld, zodat we allebei weten waar elkaars grenzen liggen en waar we ons allebei comfortabel bij voelen.

Face-to-face, ik ben niet zozeer een flirt. Ik denk dat mijn eerdere negatieve ervaringen met mannen me ongemakkelijk hebben gemaakt toen ik met hen in gesprek was, en ik zou iemand haten om het verkeerde idee te krijgen en denk dat ik serieus op zoek was naar romantiek of fysieke genegenheid gewoon omdat ik flirtte. Online vind ik het makkelijker om duidelijk te maken wat mijn bedoelingen zijn, dat het gewoon een beetje leuk is en dat ik niet van plan ben om het verder te nemen dan dat heen en weer geklets. Het helpt niet dat ik een ernstig gehoorverlies heb dat beide oren beïnvloedt, waardoor ik me zorgen maak dat ik een ander persoon niet correct zal horen tijdens face-to-face gesprekken, en het beïnvloedt mijn zelfvertrouwen enigszins als ik ook op deze manier praat .

Ik denk dat we allemaal de meest zelfverzekerde versie van onszelf online kunnen zijn, omdat we onze beste (gefilterde) foto’s kunnen presenteren, nadenken voordat we een zin of statusupdate typen, emoji’s gebruiken om onze intentie en toon te laten zien, en er is geen zorgen over het feit dat er op elk gewenst moment fysiek toestemming wordt verleend zonder toestemming – met name wanneer u online veilig bent door mensen uw locatie niet te laten weten.

Het zijn niet alleen mannen waarmee ik online flirt – eigenlijk zijn het zelfs

niet meestal of vooral mannen waarmee ik online flirt. Ik voel me veel comfortabeler online flirten met vrouwen. Het is een feel-good manier om aandacht te krijgen, het is een egoboost en het feit dat ik er zoveel van geniet, wijst waarschijnlijk veel op mijn eigen onzekerheden als ik eerlijk ben. Ik moet echter zeggen dat ik bijna nooit face-to-face flirt met vrouwen. Dit komt omdat zuigt en ik de neiging heb absoluut geen idee te hebben of een vrouw biseksueel of lesbisch is, of anderszins geïnteresseerd zou zijn in het ontvangen van mijn flirterige attenties, en het is niet iets waar je je prettig bij voelt om een nieuwe kennis te vragen – of zelfs een oude vriend, om eerlijk te zijn.

‘Dus hey … denk je niet dat je romantisch geïnteresseerd bent in vrouwen? Mag ik het gesprek een beetje verknallen? ‘

Nee. Het is als nieuwsgierig naar de inhoud van iemands broek. Het zijn mijn zaken niet, het zou totaal ongepast zijn en op zijn minst tot onhandigheid kunnen leiden; pijn en verlies van vriendschap in het ergste geval.

Online, denk ik dat ik bekend sta als een enorme flirt als het gaat om vrouwen. Mijn website staat vol met biseksuele en lesbische thema-artikelen en erotica. Ik praat mijn vrienden niet alleen online (meer. Ja, ik heb deze fout in het verleden gemaakt omdat ik ervan uitging dat iedereen zoals ik was – naïef en verkeerd, ik weet het), ik wacht wel op een hint dat ze open zouden zijn en geschikt voor dit soort flirten. Zelfs dan probeer ik mezelf in te houden, omdat ik weet dat ik een beetje veel kan zijn – ik vind het moeilijk om te weten wat te veel is voor mensen als het gaat om online chatten en flirten, ik heb vele jaren openlijk over mijn seksleven gesproken en masturbatiegewoonten online, evenals het bespreken van alle soorten taboe-onderwerpen in de BDSM-scene, en mijn tact en discretie hebben daaronder geleden.

Veilig blijven tijdens het flirten

Het belangrijkste dat ik heb geleerd door te flirten en anderen te zien flirten – zowel online als persoonlijk – is dat je ervoor moet zorgen dat alle betrokkenen zich volledig bewust zijn van de intentie . Bewust en blij ermee. Dit gaat een lange weg om ongelukkige of gevaarlijke misverstanden te voorkomen.

Ik vind het veel moeilijker om je niet-seksuele intenties persoonlijk kenbaar te maken. Als je gewoon wilt flirten en niet verder wilt gaan, bedoel ik. Online is het gemakkelijker om een knipoogje toe te voegen, of om te vertellen hoe je ‘gewoon een vreselijke flirt’ bent, of andere vermeldingen dat je niet verder wilt gaan dan leuke chat.

En als je je flirten verder wilt brengen, als dat het doel ervan is, dan zijn er andere factoren om te overwegen. Is uw ‘flirt’ in staat om te reageren op uw flirterige vooruitgang? Tonen ze tekenen van reageren? Zorgvuldig letten op aanwijzingen voor lichaamstaal en verbale signalen zal helpen.

Is het flirten onschadelijk?

In alle situaties merk ik dat ik voorop moet blijven lopen, of ik nu de onderwerpen van mijn flirten een goed gevoel over zichzelf geef, of gewoon onhandig. Als er enig teken is dat je flirten niet welkom is, moet je onmiddellijk stoppen – anders is het een inbreuk op de toestemming.

De manier waarop het flirten wordt gedaan, het volledige besef van beide partijen over de ware bedoelingen van het flirten, bepaalt echt of het flirten onschadelijk is of niet. Het is niet genoeg dat je denkt dat het flirten onschadelijk is en niets meer betekent; het onderwerp van het flirten moet zich hiervan ook bewust zijn – en er ook blij mee zijn.

Flirten als je een relatie hebt

Wanneer je een relatie hebt, maar je graag met anderen flirt, zijn er natuurlijk nog andere zaken die je moet overwegen. Een extra persoon en hun gevoelens, om te beginnen.

Als u openlijk flirt, online of face-to-face, hoe denkt uw partner daar dan over? Het is iets waar je echt diepgaand over moet praten, in een tijd waarin je allebei volledig duidelijk kunt zijn over je gevoelens en de vereiste limieten en grenzen kunt stellen. Misschien zijn ze goed met online flirten, maar face-to-face zou te ‘echt’ aanvoelen en buiten zijn. Of misschien zijn ze goed met beide typen,

zolang ze weten dat het nooit verder zou gaan. Of misschien vinden ze het leuk om je te zien flirten en hebben ze ook andere ideeën voor consensueel plezier – er zijn te veel potentiële situaties om hier samen te vatten.

Voor degenen in relaties die in het geheim en in het geheim flirten, wijst dit op onopgeloste problemen in de relatie. Het is een rode vlag waarvan je voelt of weet dat je partner je flirtgewoonten niet zou goedkeuren. Persoonlijk zou ik het niet als vals spelen beschouwen – maar het is zeker oneerlijk. Als je partner echter geheime flirten als valsspelen zou zien, dan is dat waar je rekening mee moet houden.

Flirten in elke situatie of relatiestatus is op zichzelf niet noodzakelijk verkeerd. Het geheime element is wat wijst op problemen in de relatie – met voortdurende open communicatie tussen u en uw partner als niets anders.